Η νέα πατέντα της Apple μας προϊδεάζει για το iWatch!

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά το νέο αξεσουάρ  ”βραχιόλι” της Apple, το οποίο κουμπώνει γύρω από τον καρπό του χρήστη ενώ, η οθόνη του καλύπτει ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια του βραχίονα. Αν και στην πατέντα που είχε κατατεθεί τον Αύγουστο του 2011 δεν αναφέρεται πουθενά η ορολογία «ρολόι», ωστόσο, το προϊόν σαφώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα προηγμένο ρολόι χειρός το οποίο μάλιστα εφαρμόζεται γύρω από τον καρπό, κάθε μεγέθους.

πατέντα-δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-Apple-iWatch-αξεσουάρ-gadget-accesory-βραχιόλι-ρολόι-watch-έξυπνο-smart-καρπός-ευέλικτο-iPad-iPhone

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βίντεο-αξεσουάρ χειρός με εύκαμπτη οθόνη που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνδυασμό με κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή (iPhone, iPad) με κατάλληλους αισθητήρες για την μετάδοση και λήψη πληροφοριών. Η διαφορά του σε σχέση με τα υπόλοιπα “smart watches”, έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν περιέχει κουμπιά όπως τα υφιστάμενα ρολόγια της Pebble παρά, μια ευαίσθητη οθόνη αφής.

Όσον αφορά το σχεδιαστικό μέρος του προϊόντος, αυτό περιλαμβάνει μία λεπτή εύκαμπτη ταινία ατσαλιού επικαλυμμένη από ύφασμα και μια οθόνη τοποθετημένη στην εξωτερική επιφάνεια ενώ, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και η μπαταρία είναι προσκολλημένα στην εσωτερική επιφάνεια. Η οθόνη φαίνεται να αποτελείται από μια σειρά εύκαμπτων τμημάτων, τα οποία είναι επίπεδα τοποθετημένα όσο το ρολόι βρίσκεται στην επιφάνεια ενός γραφείου, αλλά  τα οποία κύρτωνται κατά τη χρήση του βραχιολιού στον καρπό.

πατέντα-δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-Apple-iWatch-αξεσουάρ-gadget-accesory-βραχιόλι-ρολόι-watch-έξυπνο-smart-καρπός-ευέλικτο-προσανατολισμός-οθόνη-iPad-iPhoneΗ ευρεσιτεχνία υποδεικνύει επίσης,  την ύπαρξη ειδικών  γυροσκοπίων και επιταχυνσιομέτρων, που θα δίνουν τη δυνατότητα στο ρολόι να προσδιορίζει τον προσανατολισμό της οθόνης, ανάλογα για παράδειγμα με το αν φορέθηκε στο αριστερό ή δεξί καρπό.

 Η νέα πατέντα της Apple εξιτάρει ακόμα περισσότερο τη φαντασία μας σχετικά με το περιβόητο iWatch, για το οποίο γίνεται ντόρος τον τελευταίο καιρό!

 

Pin It

One thought on “Η νέα πατέντα της Apple μας προϊδεάζει για το iWatch!

  1. Pingback: Smart Watch: Η νέα μόδα για το ρολόι! | i-rumors gr

Leave a Reply