it is watch time ! Η νέα ορολογιακή μόδα!

Smart Watch: the new trend for the watch

Μια νέα  κατηγορία προϊόντων θα δούμε τους ερχόμενους μήνες να αναπτύσσεται ραγδαία.  Έχοντας στερέψει από πρωτότυπες καινοτόμες ιδέες για νέα προϊόντα που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας, όπως έκαναν τα iPod, iPhone, iPad, η ανταγωνιστικότητα των εταιριών θα εκτονωθεί στη βελτιστοποίηση ενός αντικειμένου που σχεδόν όλοι το χρησιμοποιούμε και έχει μείνει απαράλλαχτη ως προς τις λειτουργίες του για πολλά χρόνια. «Το κλασικό ρολόι χειρός».

Η Apple προσέλαβε 100 επιστήμονες για την ανάπτυξη και βελτίωση των πλαστικών–πολυμερών που θα χρησιμοποιηθούν στο πολυ-αναμενόμενο iWatch καθώς και κατοχύρωσε νέες πατέντες, ενώ η Samsung έχει ήδη ολοκληρώσει το λογισμικό που θα εφοδιάζει τη δικιά της πρόταση.  Η νέα αυτή τάση που θέλουν να δημιουργήσουν, κατά την άποψή μας, θα συντελέσει στην ενίσχυση μιας νέας μόδας, οπού το τηλέφωνο δεν θα είναι πλέον μια smartphone συσκευή αλλά, μια συσκευή που θα εκτελεί τις πιο βασικές λειτουργίες: να κάνει και να δέχεται κλήσεις.

SONY-smartwatch-i-rumors-GR-01 Την αρχή έκανε η SONY με την κυκλοφορία του Smart Watch. Οι λειτουργίες του περιορίζονται σε μερικές βασικές πλέον καθημερινές μας ανάγκες, οι οποίες ωστόσο θα γίνονται χωρίς την ανάγκη κάποιου Smart Phone ή ταμπλέτας. Οι λειτουργίες που υποστηρίζονται από την πρόταση της SONY είναι: ημερολόγιο (calendar), καιρός (weather), Facebook, music player κ.α. Περίπου 40 apps θα βρείτε στο Android Market.

Ανασηκώνοντας απλά το χέρι και με μια ματιά στον καρπό, μπορείς να βλέπεις μηνύματα και ενημερώσεις φίλων στο facebook ή το tweeter, να ελέγχεις το πρόγραμμα της ημέρας , να βλέπεις τον καιρό ώστε να ντύνεσαι αναλόγως, να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια αλλά και να υπενθυμίζεσαι για τα επερχόμενα ραντεβού  και υποχρεώσεις σου. Μπορεί επίσης να συνδεθεί μέσω Bluetooth με Android συσκευές ώστε να διαχειρίζεστε το smart phone σας μέσω αυτού. Το SmartWatch έχει οθόνη multicolor touchscreen OLED 1.3 ενώ, διαθέτει λουράκι από καουτσούκ, το οποίο αποσπάται εύκολα, θυμίζοντας λόγω μεγέθους, το παλιό Apple iPod nano.

Η φόρτιση του γίνεται με τη χρήση του κλασικού micro-USB καλωδίου. Η διάρκεια της μπαταρίας με πλήρη χρήση καλύπτει της ανάγκες όλης της ημέρας, με ενδιάμεση χρήση 2 με 3 μέρες, ενώ απλά σαν ρολόι αντέχει ως και 5 μέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της SONY.

Το κόστος του στην Αμερική κυμαίνεται στα 99 ευρώ ($129,) ενώ στην Ευρώπη δεν ξεπερνάει τα 95 ευρώ. Υπάρχει μεγάλη χρωματική ποικιλία στα λουράκια, τα οποία και μπορείτε να αγοράζετε χωριστά με κόστος 20,99 ευρώ. Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι αντικαθιστά το ρολόι παρέχοντας και τις προαναφερθείσες λειτουργίες, η τιμή του κρίνεται λογική. Σίγουρα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για δώρο, αντικαθιστώντας τα ξεπερασμένα πλέον G-Shock!

Your phone has been smart for years.

It’s about time your watch got smarter too.

________________________________________

Σύντομα η Apple και η Samsung θα απαντήσουν!

 ——————————————————–

iWatch

Τα αντίπαλα στρατόπεδα και κυρίως η Apple και η Samsung θα αντιδράσουν άμεσα και σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν, πιστεύουμε ότι η πρόταση της Samsung θα ξεκινάει από τα $199, ενώ η πρόταση της Apple από τα $239 για την έκδοση iWatch 8Gb και $329 για την έκδοση των 16Gb.

Samsung-GALAXY-Smartwatch-i-rumors-GR-02

Θα έχει σύμφωνα με φήμες πιθανόν και δυο εκδόσεις που θα διαφοροποιούνται στην αναλογία χρήσης πλαστικών και μεταλλικών μερών, και θα το χαρακτηρίζει η κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Αντιθέτως η πρόταση της Samsung θα έχει πιθανόν μεγαλύτερη οθόνη, περισσότερες χρωματικές επιλογές και λογισμικό Android. Μένει να δούμε αν επαληθευτούν οι φήμες. όπου για τα έξυπνα ρολόγια της Apple και Samsung θα λειτουργούν ως ανεξάρτητα gadget, εν αντιθέσει της πρότασης της SONY που απλά ελέγχει τις λειτουργίες του Android smartphone.

 Για ότι νεότερο μείνετε συντονισμένοι!

Διαβάστε επίσης:

H νέα πατέντα της Apple μας προϊδεάζει για το iWatch !

Pin It

One thought on “it is watch time ! Η νέα ορολογιακή μόδα!

Leave a Reply