Επιστροφή χρημάτων κάνει η Apple μετά από in-app αγορές πεντάχρονου αγοριού αξίας $2500 μέσα σε μόνο 15 λεπτά!

Ένα πεντάχρονο αγοράκι στη Βρετανία έκανε in-app αγορές για ένα  freemium παιχνίδι, συνολικού κόστους  £ 1.700 ($ 2.550) χωρίς φυσικά την επίγνωσή του, μέσα σε 15 μόνο λεπτά!

Σύμφωνα με αναφορά του BBC, το αγοράκι, ζητούσε από τον πατέρα του να πληκτρολογήσει κάθε φορά τον κωδικό πρόσβασης για δωρεάν download.

irumors.gr-news-ειδήσεις-Επιστροφή χρημάτων κάνει η Apple μετά από in-app αγορές πεντάχρονου αγοριού αξίας $2500 μέσα σε μόνο 15 λεπτά-επιστροφή χρημάτων- πεντάχρονο-Βρετανία-in-apps-εφαρμογές-$2500-κωδικός πρόσβασης-Apple- Offers- Refund- After British- Boy -Spends- $2500 -on In-App -Purchases -αγορέςΔεν είναι εντελώς σαφές  το πώς το αγοράκι ήταν σε θέση να κάνει in-app αγορές με την εισαγωγή και μόνο του κωδικού του πατέρα του για το  download της εφαρμογής, μιας και  η Apple έχει διαχωρίσει τις app από τις in-app αγορές με iOS 4.3 εδώ και δύο χρόνια. Η εταιρεία έχει αλλάξει την πολιτική των αγορών της μέσω εφαρμογών, απαιτώντας την εισαγωγή του συνθηματικού για κάθε αγορά, ακόμη κι αν ο χρήστης το πληκτρολόγησε αμέσως  πριν το download της εφαρμογής. Έτσι, το αγοράκι θα έπρεπε να εισάγει τον κωδικό και δεύτερη φορά πριν πραγματοποιηθεί το download της αγορασμένης εφαρμογής.

Η Apple επίσης προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων γονικού ελέγχου και περιορισμού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα των εν λόγω περιστατικών, δίνοντας τη δυνατότητα στους γονείς να έχουν το έλεγχο του περιεχομένου της συσκευής. Έτσι, μπορούν να απενεργοποιήσουν τις λήψεις των apps ή τις αγορές των in-apps, με μια ρύθμιση η οποία απαιτεί την εισαγωγή κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού για κάθε app ή in-app συναλλαγή.

irumors.gr-news-ειδήσεις-Επιστροφή χρημάτων κάνει η Apple μετά από in-app αγορές πεντάχρονου αγοριού αξίας $2500 μέσα σε μόνο 15 λεπτά-επιστροφή χρημάτων- πεντάχρονο-Βρετανία-in-apps-εφαρμογές-$2500-κωδικός πρόσβασης-Apple- Offers- Refund- After British- Boy -Spends- $2500 -on In-App -Purchases -αγορές

Επειδή όμως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, η Apple πραγματοποίησε επιστροφή χρημάτων στην οικογένεια του παιδιού.

Παρόμοια περιστατικά βγήκαν στη φόρα για πρώτη φορά το 2011, όταν γονείς ανακάλυψαν χρεώσεις εκατοντάδων δολαρίων στις πιστωτικές τους κάρτες από in-app αγορές σε δωρεάν παιχνίδια, ασκώντας αγωγή στην Apple. H  εταιρεία δήλωσε ότι θα δώσει iTunes credits αξίας $5 σε γονείς που ισχυρίζονται ότι το ανήλικο παιδί τους έχει αγοράσει in-app περιεχόμενο χωρίς την άδεια τους και εφόσον το ποσό ξεπερνάει τα $30 θα πραγματοποιείται και επιστροφή χρημάτων.

Pin It

Leave a Reply