Μετατρέψτε σε nano SIM…τζάμπα!

iPhone 5 nano SIM convertΤο νέο iPhone 5 είναι κατά 18% λεπτότερο από το προηγούμενο 4S.  Στις αλλαγές για την επίτευξη της «λέπτυνσης», η Apple έφερε μαζί με το νέο lighting connector και την nanoSIM, η οποία είναι σαφώς μικρότερη και από την microSIM.

Για να μετατρέψετε την SIM κάρτα σας σε nano υπάρχουν δυο τρόποι. Ο εύκολος δρόμος είναι να πάτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που ανήκετε και καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο βεβαίως, να αγοράσετε τη νέου τύπου κάρτα. Στην περίπτωση όμως που είναι Σάββατο απόγευμα και δεν παραλαβαίνετε να επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα ή απλώς δεν επιθυμείτε να πληρώσετε το καλούμενο ποσό, μπορείτε με απλές δεξιότητες που αποκτήσατε στο δημοτικό και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα των ‘καλλιτεχνικών’, να μετατρέψετε την ήδη υπάρχουσα κάρτα σας σε nano. Το βασικό μέρος που είναι το τσιπάκι, δεν αλλάζει σε καμία εκδοχή.

Προσοχή…Εφόσον αποτύχετε (πράγμα δύσκολο αν δώσετε λίγη προσοχή), θα πρέπει να αγοράσατε καινούργια και ως τότε θα είστε χωρίς σύνδεση.

 Γενικά υπάρχουν τρεις τύποι καρτών με τις ονομασίες: Mini, Micro και Nano.

How To Convert Micro SIM To Nano SIM For iPhone 5

How To Convert Micro SIM To Nano SIM For iPhone 5

Η μόνη πραγματική διαφορά εντοπίζεται στο μέγεθος του πλαστικού τμήματος που περιβάλλει το τσιπάκι. Επίσης, η Nano είναι πιο λεπτή (0,67mm έναντι 0,76mm). Επομένως, η όλη διαδικασία μετατροπής μιας κάρτας σε νάνο, στην πραγματικότητα έγκειται στον περιορισμό και μόνο του πλαστικού της τμήματος.

Παρακάτω σας δίνουμε λεπτομέρειες για το πώς να μετατρέψετε την κάρτα σας σε nanoSIM.

Θα χρειαστείτε: χαράκι, ψαλίδι ή κοπίδι, γυαλόχαρτο και για μεγαλύτερη ακρίβεια έναν εκτυπωτή.

Βήμα 1

Με χρήση γυαλόχαρτου ξύσε το πίσω μέρος της κάρτας σας για 0,1 χιλιοστά. Εφόσον αφαιρεθεί η εκτύπωση που φέρει στο πίσω μέρος της η κάρτα, η διαδικασία είναι επαρκής.

 Βήμα 2

iPhone 5 convert nano SIM 01Σχεδιάστε πάνω στη κάρτα SIM τις γραμμές-οδηγούς σύμφωνα με τις οποίες θα κόψετε την κάρτα σας. Εφόσον εμπιστεύεστε τις χειροτεχνικές σας ικανότητες, μπορείτε να προβείτε στην κοπή με πρόχειρους υπολογισμούς, με τη βοήθεια της παρακάτω καρτέλας. Αν επιθυμείτε το σίγουρο τρόπο, πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το  template και τις αναλυτικές οδηγίες χάραξης των γραμμών-οδηγών. Εκτυπώστε το σε διάσταση 100% και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να αφήσετε κατά την κοπή ένα χιλιοστό παραπάνω. Να αφαιρεθεί τμήμα είναι εύκολο, να προστεθεί ακατόρθωτο…

 Βήμα 3

Εφαρμόστε την κομμένη πλέον κάρτα στη θήκη SIM του τηλεφώνου. Εφόσον δεν εφαρμόζει ακριβώς, απλά με το γυαλόχαρτο περιορίστε την περιοχή που δεν επιτρέπει τη εισαγωγή της στη θήκη.

 Για τη μετατροπή της nanoSIM σε μεγαλύτερης μορφής κάρτα, κυκλοφορεί στο εμπόριο ποικιλία ανταπτόρων σε πολύ χαμηλή τιμή.

How To Convert Micro SIM To Nano SIM For iPhone 5 from irumors.gr

Pin It

6 thoughts on “Μετατρέψτε σε nano SIM…τζάμπα!

 1. Pingback: JAILBREAK evasi0n. Νέο ρεκόρ 7 εκ. «σπασμένων» iOS συσκευών | i-rumors gr

 2. Πάρα πολύ χρήσιμη πληροφορία. να κάτι που ήθελα να μάθω και δεν ήξερα αν γίνεται

 3. Με προλάβατε!!!
  Σε λίγες ώρες θα πήγαινα στη Vodafone για νέα SIM…
  Χάρηκα με τις συμβουλές σας όλη την Κυριακή το νέο μου iPhone!!!
  Ευχαριστώ!!!
  Keep going!

Leave a Reply